2019-12-24 08:18:24

Večer matematike 2019. u GMM

Po prvi puta u našoj školi, u suradnji s Hrvatskim matematičkim društvom, organizirali smo zajedničko druženje uz Večer matematike koje se održalo 12. prosinca 2019. od 18.00 sati.

Večer matematike skup je interaktivnih radionica u kojima sudjeluju učenici, njihovi roditelji i učitelji. Ovakva druženja potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici, a svrha im je  popularizacija matematike te poticanje učenika za nastavak matematičkog obrazovanja. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, nesvjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

 

Na Večeri matematike sudjelovalo je oko 150 učenika i njihovih nastavnika. Ove godine mnogi su pokazali interes za radionice. Svatko je našao nešto za sebe. Učenici su pokazali jako veliki interes za neke zaboravljene logičke igre što nas je jako obradovalo. Na trenutak smo se odmaknuli od računala i mobitela i istinski se počeli družiti. Nismo ni znali koliko nam to nedostaje. Bio je užitak gledati tu mladost kako razgovara, raspravlja, argumentira, razmišlja….uči…a da to nije ni svjesna.

Do godine se opet vidimo sa nekim novim, ali i starim-zaboravljenim igrama. Hvala svima koji su nam pomogli u organizaciji i provedbi Večeri matematike, a sve koji to još nisu „okusili“ pozivamo da nam se sljedeće godine pridruže.

 

Vaš aktiv matematike i informatike

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gimnazija "Matija Mesić" Slavonski Brod